Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی پس از سفری سه در استان بوشهر صبح امروز در نشست خبری به میان خبرنگاران آمدند و به تشریح اهداف این سفر پرداختند.

حمیدرضا حاجی بابایی در این نشست اظهار داشت: این سفر سه روز بوده و طی آن ۱۰ نفر از اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در آن حضور یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی بازدید از سکوهای نفتی، فازهای پارس جنوبی، بخش‌های کشاورزی، تولیدات داخلی و گمرک را از مهمترین برنامه‌های این سفر عنوان کرد و ابراز داشت: در این سفر مهمترین مسائل و مشکلات استان بررسی شد که قسمت عمده مشکلات استان نیاز به قوانین دارد همچون که در برنامه ششم توسعه اولویت در بکارگیری نیروها از داخل استان بوده اما در تلاش هستیم تا در برنامه هفتم توسعه قوانینی محکم‌تر بنویسیم تا حداقل ۵۰ درصد جذب نیروها بومی باشد.

وی یکی دیگر از مشکلات استان را موضوع کمبود آب عنوان کرد و گفت: موضوع شیرین کردن آب در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده بود اما در برنامه هفتم توسعه این موضوع را با جدیت بیشتری خواهیم دید.

حاجی‌بابایی موضوعاتی همچون راه آهن و آبیاری نخیلات را از دیگر مسائل مهم استان برشمرد و گفت: نقش تجارت در اقتصاد بی‌بدیل است و در این راستا تلاش می‌کنیم مسائل مهم استان بوشهر را در بودجه آینده ببینیم.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حقوق و دستمزد سال آینده با بیان اینکه نظام حقوق و دستمزد کشور از ریل عدالت و عقلانیت خارج شده است گفت: در این ارتباط از مجلس هفتم به بعد مجلس و دولت هم به این آسیب انحراف کمک کرده اند.

حاجی بابایی با بیان اینکه از هم اکنون نمی‌توان در مورد افزایش ۱۰ درصدی حقوق و دستمزد برای سال آینده سخن گفت افزود: این مهم در مقطع کنونی غیرکارشناسی است و دلیل این غیرکارشناسی بودن نیز این است که از اسفند ماه در مجلس براساس لایحه دولت و امکانات، شرایط، تورم و سایر شاخص‌‎‌های کشور پیرامون افزایش حقوق و دستمزد تصمیم‌گیری می‌شود.

حاجی‌بابایی اظهار داشت: مجلس در این ارتباط براساس مجموعه شرایطی که تا اسفندماه رقم می‌خورد و ارکان و مولفه‌های تصویبی بودجه ۱۴۰۱ همچون رقم، منابع و مصارف بودجه، شاخص‎‌های کلان اقتصادی و نگاه و تصویرپردازی از وضعیت اقتصاد سال آینده همه این‎ موارد در میزان افزایش حقوق و دستمزد تعیین کننده است.

جعفر قادری نیز در این نشست در پاسخ به سوالی درباره یارانه پنهان گفت: حدود ۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان در کشور از سوخت و انرژی پرداخت می‌شود و حذف این یارانه هرچند که می‌تواند برای دولت درآمد خوبی باشد اما بدون داشتن طرح مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: حذف یارانه پنهان بدون داشتن طرح مسائلی همچون تورم را ایجاد می‌کند که آثار به مراتب منفی‌تری نسبت به پرداخت یارانه پنهان دارد، بنابراین باید حساب شده و با برنامه ریزی و داشتن طرح این کار انجام شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تامین هزینه راه آهن بوشهر - شیراز گفت: در سفر رئیس جمهور به شیراز مشخص شد مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار از محل تهاتر نفت برای این پروژه تامین شود؛ این پروژه ملی است و نفع آن برای کل کشور خواهد بود.

قادری بیان داشت: در استان بوشهر اگر هرکدام از پتروشیمی‌ها هر کدام هزار میلیارد تومان را فاینانس کنند، بودجه راه آهن بوشهر - شیراز تامین خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا میرتاجدینی نیز در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون طرح مجلس برای حقوق‌های نجومی گفت: این موضوع ابتدا در کمیسیون برنامه و بودجه و سپس در صحن علنی مجلس رای آورد و مجدد روند آن در این کمیسیون طی شد و ۱۲ نفر از اعضا به عنوان اعضای تحقیق و تفحص انتخاب شدند و اولین جلسه این گروه با حضور برخی دستگاه‌ها تشکیل شد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این حقوق‌های نجومی عمدتا در بانک‌ها، شرکت‌های دولتی، برخی سازمان‌ها و بیمه‌ها اتفاق می‌افتد گفت: روند بررسی آن توسط کمیسیون برنامه و بودجه از جایی است که دیوان محاسبات کار را پیش برده و این کمیسیون پس از پایان بررسی‌های خود نتیجه تحقیق و تفحص را به مجلس ارائه خواهد داد.

محمدرضا دشتی اردکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده مجلس شورای اسلامی در صندوق توسعه ملی نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون تعهدات اجتماعی مجتمع‌های نفت و گاز و پتروشیمی‌ها در استان گفت: متاسفانه این صنایع با وجود اینکه آب، برق خود را به صورت ارزان و با هزینه‌های دولتی دریافت می‌کنند و محصولات خود را به دلار می‌فروشند، اما به تعهدات خود عمل نمی‌کنند.

وی بیان داشت: سود برخی از این صنایع تا ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد، اما چند در صد از آن را به عنوان مسئؤولیت اجتماعی به منطقه داده‌اند؟ رسانه‌ها وظیفه دارند این موضوع را مطالبه کنند.

دشتی اردکانی بیان داشت: طرحی در مجلس در حال بررسی است که سه درصد از سود خالص شرکت‌های صنعتی برای محرومیت‌زدایی و مسؤولیت اجتماعی به منطقه داده شود و نیز صنایع پتروشیمی به ازای هر مترمکعبی که دریافت می‌کنند یک مبلغ مشخصی را برای توسعه استان بپردازند.

نماینده مجلس شورای اسلامی در صندوق توسعه ملی با بیان اینکه تا کنون قانونی برای پرداخت این صنایع وجود نداشته است گفت: تلاش داریم در برنامه هفتم توسعه به عنوان قانون آن را مصوب کنیم تا صنایع بر این اساس به مسؤولیت خود عمل کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بوشهر بودجه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی حقوق و دستمزد یارانه پنهان حاجی بابایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۱۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت

احمد نادری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت لیست‌های انتخاباتی برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم، اظهار کرد: نکته‌ای را مایلم عرض کنم و آن بحث «لیست» در انتخابات است؛ البته هنوز مرحله دوم انتخابات باقی مانده و طبیعتاً باید منتظر باشیم تا جریان‌های مختلف باز هم لیست‌های مختلف ارائه دهند و طبعاً بنده هم ممکن است در بعضی لیست‌ها حاضر یا غایب باشم.

مردم در دور اول انتخابات به یک لیست رأی ندادند

وی ادامه داد: اما از این واقعیت نباید غفلت کرد که به لیست‌بندی به این شکلی که در انتخابات رخ داد، نقدهای بسیار جدی وارد است. لیست‌ها بیش از آنکه بر اساس تمایز رویکردها و برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف حکمرانی باشد، با محوریت افراد و چهره‌های شاخص شکل گرفته بودند و اتفاقاً آرای مردم نیز از این جهت معنادار بوده است و به نوعی نشان دادند که دیگر مثل ادوار قبل نبود که به یک لیست واحد رأی دهند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته این پدیده ریشه در یک وضعیت ساختاری در نظام انتخاباتی ما دارد و این است که ما در ایران «حزب» به معنای واقعی نداریم؛ حزب به این معنا که راهبردها و رویکردهای ثابت و از پیش‌مشخصی در حوزه‌های مختلف حکمرانی وجود داشته باشد و همین باعث می‌شود که در ایام انتخابات، گروه‌بندی و دسته‌بندی‌های موقتی شکل بگیرد که چندان هم پایا و ماندگار نیست.

نادری افزود: به همین دلیل ما و گروهی از دوستان هم‌فکر که همگی از نخبگان دانشگاهی هستند، کوشیده‌ایم با تأسیس «جمعیت جماران» در حد توان بر این مشکل فائق آییم و در حوزه‌های مختلف حکمرانی، رویکردها و برنامه‌های ثابت و منسجمی را طراحی و تدوین کنیم.

تفاوت لیست‌های انتخاباتی بنیادین نیست

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: نکته‌ای دیگر که به طور جدی باید مدنظر داشته باشیم این است که همه لیست‌هایی که در تهران توانستند آرای مردم را جلب کنند، متعلق به جریان انقلاب هستند. به عبارتی دیگر تفاوت لیست‌ها بر اساس اختلافات بنیادین نیست، بلکه بر اساس تمایزات درون‌گفتمانی لیست‌های مختلف ارائه شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید، گفت: نکته مهم‌تر این است که این تمایزات و لیست‌بندی‌ها هر چه بودند، تا پیش از انتخابات کارکرد داشته و دارند و پس از اتمام انتخابات باید این تمایزات و این دسته‌بندی و لیست‌بندی‌ها را رها کرد و سوگیری‌ها و جهت‌گیری‌ها می‌بایست بر اساس تخصص و رویکردهای کارشناسی و مصالح و منافع ملی باشد.

کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه مهم‌ترین موضوعی که در مجلس آینده با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟ گفت: پیش از آنکه به موضوع خاص و مشخصی اشاره کنم، ترجیح می‌دهم به یک مسأله روش‌شناختی در حوزه حکمرانی اشاره کنم که آن را «روزمرگی در حکمرانی» نامیده‌ام.

وی توضیح داد: منظور از این مسأله روش‌شناختی این است که ما در بسیاری از حوزه‌های حکمرانی با این مشکل دچار هستیم که به جای آنکه با نگاه ساختاری و بلندمدت مسائل و مشکلات کشور را تبیین کنیم و دنبال حل و رفع آن‌ها باشیم، رویکرد کوتاه‌مدت، مقطعی و دوره‌ای را برگزیده‌ایم و این نگاه باعث شده است که اگر در حوزه قانون گذاری و اجرا تصمیم و اقدامی اتخاذ می‌شود، مشکلات به طور اساسی و ریشه‌ای حل نمی‌شود و پس از مدتی با شکل جدیدی بازتولید و تکرار می‌شود. به دیگر سخن، در برخی حوزه‌های حکمرانی در چرخه‌ای از مسائل و مشکلات گرفتار شده‌ایم که همواره در شکل و صورت جدیدی گریبان جامعه و حکمرانی را می‌گیرد.

مشکلات را باید به طور ریشه‌ای بررسی کرد

نادری تاکید کرد: با این توضیح اگر از مشکلی سخن می‌گویم، باید آن را در ربط و پیوند با عوامل و ریشه‌های ساختاری آن بررسی کرد و دنبال راه‌حل گشت. با توجه به اینکه بنده معلم علوم اجتماعی هستم، مسائل اجتماعی و فرهنگی بیش از هر چیز فکر و توجهم را جلب می‌کند که در این باره می‌توان به مجموعه‌ای از مشکلات اشاره کرد؛ از مسائل خانواده و جمعیت گرفته تا مسأله ناامیدی اجتماعی و میل روزافزون به مهاجرت و انواع آسیب‌های اجتماعی. البته همان‌طور که قبلاً گفتم این مشکلات و مسائل را باید به طور ریشه‌ای و در پیوند با دیگر حوزه‌های حکمرانی به ویژه حوزه اقتصاد و معیشت مورد بررسی قرار داد.

کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۹ سازوکار عضویت در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی تا حدودی تغییر یافته است و عضویت در یک کمیسیون خاص، بر مبنای فرم امتیازبندی و کسب امتیاز در شاخص‌های مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی در دانشگاه، سمت و پست‌های مدیریتی و … صورت می‌گیرد. بنابراین با توجه به آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و حوزه تخصصی خود مایل به عضویت در کمیسیون آموزش و تحقیقات یا کمیسیون اجتماعی یا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستم.

وی درباره علت تمایل خود به عضویت در کمیسیون آموزش و تحقیقات، بیان کرد: اینجانب عضو هیأت علمی دانشگاه هستم، به عبارتی در دانشگاه شاغل هستم، همچنین در دوره حاضر مجلس شورای اسلامی چهار سال عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بوده‌ام و دوره‌ای نیز به عنوان نایب رئیس اول کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی فعالیت کرده‌ام.

نادری در مورد علت تمایل خود به عضویت در کمیسیون اجتماعی مجلس نیز توضیح داد: بنده فارغ‌التحصیل رشته مردم‌شناسی سیاسی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران هستم، همچنین سال ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۰ رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران بوده‌ام و در حال حاضر رئیس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی در مجلس شورای اسلامی هستم.

کاندیدای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ادامه در توضیح علت تمایل خود به عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، گفت: همان طور که عنوان کردم فارغ‌التحصیل رشته مردم‌شناسی سیاسی از دانشگاه فرایه آلمان هستم، در مدتی که خارج از ایران مشغول به تحصیل بودم هم در سطح بین‌المللی فعالیت سیاسی داشتم به طوری که سال ۲۰۱۰ دبیر مجمع انجمن‌های اسلامی منطقه آلمان بودم. همچنین در مجلس شورای اسلامی، رئیس شورای اجرایی اتحادیه بین‌المجالس جهانی IPU و رئیس گروه دوستی ایران با کشورهای آلمان، اتریش، برزیل، بولیوی و پاناما هستم.

کد خبر 6089601 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • افزایش اعتبارات شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در برنامه هفتم توسعه
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان است
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳