Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختاری بودجه به معنی فراهم کردن راهکارهایی برای افزایش درآمدهای سالم در بودجه برای دولت و کاهش هزینه هاست تا در نتیجه بتوان کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت را ایجاد کرد.

علی اکبر کریمی امروز چهارشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: اصلی‌ترین نکته بودجه سال ۹۹ رویکرد کلان حاکم بر این لایحه است، دستور مقام معظم رهبری و نظر همه صاحبنظران بر اصلاح ساختاری بودجه بوده و هست و علیرغم فشار و مشکلات ناشی از تحریم ها، زمینه و بستر مناسب تری برای اصلاح ساختاری بودجه فراهم شده، ولی متاسفانه از این فرصت برای اصلاح ساختار بودجه در سال جاری و بودجه سال آینده استفاده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اصلاح ساختاری بودجه به معنی فراهم کردن راهکارهایی برای افزایش درآمدهای سالم در بودجه برای دولت و کاهش هزینه هاست تا در نتیجه بتوان کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت را ایجاد کرد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس بیان کرد: از مجموع کل بودجه کشور که کمتر از ۲ هزار میلیارد تومان است، یک میلیون و ۴۸۴ هزار میلیارد تومان مختص شرکت‌های دولتی است که ۷۵ درصد بودجه کل کشور را شکل می‌دهد. ارائه جداگانه بودجه شرکت‌های دولتی یک ماه زودتر از سایر بودجه‌ها در بودجه ۹۸ به دولت تکلیف شد که دولت هم به خوبی این مهم را انجام داد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در لایحه بودجه سال ۹۹ افزایش ۱۶.۲ درصدی برای بودجه شرکت های دولتی نسبت به سال قبل ایجاد شده است.

کریمی بیان کرد: متاسفانه بخش عظیمی از شرکت های دولتی زیان‌ده بوده و عملا سود خاصی از بابت سود سهام آنها نصیب دولت نمی‌شود، تقریبا نیمی از مجموع ۳۸۵ عنوان شرکت دولتی موجود زیان‌ده هستند و این رقم زیان‌دهی طی سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: بخش عمده این شرکت ها خدماتی هستند که اینگونه شرکت ها به علت عدم تناسب بین قیمت تمام شده خدمات شان با قیمت عرضه خدمات، قاعدتا در این خدمات زیان می‌بینند و علاوه بر اینکه دولت مجبور است به عنوان کمک، مبالغی را به آنها پرداخت کند، سودی هم نصیب دولت نمی‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی به بودجه عمومی دولت اشاره کرد و گفت: در بخش منابع بودجه مهمترین دغدغه، فشار ناشی از مالیات‌هاست، مجموع مالیات بودجه ۹۹ بالغ بر ۱۷۵ هزار میلیارد تومان است که در این بخش نسبت به رقم مصوب سال جاری حدود ۲۶ درصد رشد پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: درآمد دولت شامل مالیات، نفت و سایر درآمدهاست که سایر درآمدها طی سال های اخیر عمدتا معطوف به انتشار اوراق و استقراض دولت از مردم بوده که در این بخش رقم های بزرگی مشاهده شده و این امر نگرانی برای عدم تعادل در بودجه برای سال آینده و سال های بعد برای بازپرداخت اصل و فرع این اوراق ایجاد می‌کند به طوریکه در سال بعد دولت فقط باید حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت اوراقی که قبلا منتشر کرده پرداخت کند و این رقم همچون بهمنی است که هر سال بزرگتر می‌شود و می‌تواند در سال های آینده بخش عظیمی از بودجه را به خود اختصاص دهد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارکنان دولت برای سال آینده پیش‌بینی شده که اعتقاد ما بر فرمول رشد پلکانی حقوق‌هاست چراکه حقوق ها کفاف زندکی را نمی‌دهد.

کریمی بیان کرد: ۶ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، ۳ هزار میلیارد تومان  برای رتبه بندی فرهنگیان، ۳۱ هزار میلیارد تومان بابت کمک هزینه معیشتی برای ۶۰ میلیون نفر، ۴۳ هزار میلیارد تومان برای یارانه هایی که سالانه پرداخت می شود برای ۷۸ میلیون نفر در لایحه بودجه پیش بینی شده است.

وی افزود: مبلغ معافیت حقوق کارکنان دولت از مالیات از دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به ۳ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و حقوق بگیران تا ۳ میلیون تومان از مالیات معاف هستند. وام ازدواج‌ هم ۳۰ میلیون تومان برای هر نفر ثابت مانده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۶۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور

دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی را منتشر کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی را منتشر کرد که به شرح ذیل است:
لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف، قابلیت نظارت و منطقی کردن هزینه های دولت، اجرای حسابداری بهای تمام شده و اجرای نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد, پوشش کامل احکام پیشنهادی در قوانین بودجه سنواتی  و ساماندهی طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای نیمه تمام ملی بخشی از این پیشنهادات است.

همچنین کاهش ناترازی بودجه با استفاده از ابزارهای اجرای بودجه نظیر استقرار کامل حساب واحد خزانه ، استفاده کامل از ساز و کار پرداخت مستقیم به ذینفع نهایی(اجرای ماده 65قانون محاسبات عمومی)در خصوص کلیه مصارف دولت، فراهم شدن امکان استفاده از سیستم فاکتورینگ در تامین منابع پروژه های عمرانی برای استقراض مسئولانه با نظارت عملیاتی، عدم انتقال کامل وجوه مصرف نشده عمرانی به سالهای آتی  و همچنین تفکیک بودجه جاری و ارزی، ارایه گزارش عملکرد بودجه تعهدی در مقایسه با بودجه نقدی از دیگر موارد پیشنهادی دیوان محاسبات کشور برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی است.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • عدم تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • مرتضوی: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور